l i n u x - u s e r s - g r o u p - o f - d a v i s
L U G O D
 
Next Meeting:
July 21: Defensive computing: Information security for individuals
Next Installfest:
TBD
Latest News:
Jul. 4: July, August and September: Security, Photography and Programming for Kids
Page last updated:
2004 Oct 04 21:50

The following is an archive of a post made to our 'vox-tech mailing list' by one of its subscribers.

Report this post as spam:

(Enter your email address)
[vox-tech] alsa configuration
[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

[vox-tech] alsa configuration



list,
I have been trying to get the sound to work in my computer. At boot when
the ALSA mixer settings would be loaded, it fails and says to manually
use "alsactl restore". When I do that, it says "alsactl:
load_state:1134: No soundcards found...". When I google on that, peoples
problems mostly seem to be conflicts between OSS and ALSA when they have
both installed at the same time. As far as I know, the only OSS stuff I
have is the emulation in ALSA. Here is what lsmod says:
Module                  Size  Used by
ds                     15784  4 
thermal                10352  0 
fan                     2796  0 
button                  4696  0 
processor              14160  1 thermal
ac                      3308  0 
battery                 7660  0 
snd_es1938             21832  0 
snd_pcm_oss            59912  0 
snd_mixer_oss          19904  1 snd_pcm_oss
snd_pcm                99492  2 snd_es1938,snd_pcm_oss
snd_page_alloc          9768  1 snd_pcm
snd_opl3_lib           10112  1 snd_es1938
snd_timer              24644  2 snd_pcm,snd_opl3_lib
snd_hwdep               8416  1 snd_opl3_lib
snd_mpu401_uart         7104  1 snd_es1938
snd_rawmidi            22784  1 snd_mpu401_uart
snd_seq_device          7496  2 snd_opl3_lib,snd_rawmidi
snd                    59972  10
snd_es1938,snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_pcm,snd_opl3_lib,snd_timer,snd_hwdep,snd_mpu401_uart,snd_rawmidi,snd_seq_device
soundcore               7328  1 snd
8139too                20736  0 
yenta_socket           18656  1 
pcmcia_core            62376  2 ds,yenta_socket
uhci_hcd               30348  0 
af_packet              16872  0 

So what should I do? Do I really have some OSS thing that is causing a
problem for ALSA? Do I have all the right ALSA modules? Thanks.
Nick
_______________________________________________
vox-tech mailing list
vox-tech@lists.lugod.org
http://lists.lugod.org/mailman/listinfo/vox-tech



LinkedIn
LUGOD Group on LinkedIn
Sign up for LUGOD event announcements
Your email address:
facebook
LUGOD Group on Facebook
'Like' LUGOD on Facebook:

Hosting provided by:
Sunset Systems
Sunset Systems offers preconfigured Linux systems, remote system administration and custom software development.

LUGOD: Linux Users' Group of Davis
PO Box 2082, Davis, CA 95617
Contact Us

LUGOD is a 501(c)7 non-profit organization
based in Davis, California
and serving the Sacramento area.
"Linux" is a trademark of Linus Torvalds.

Sponsored in part by:
Sunset Systems
Who graciously hosts our website & mailing lists!